Învățătură de minte

Miercuri, 29 mai 2018

Termin job-ul pe ziua de azi și îmi spun, mi-e poftă de ceva dulce. Ies din clădire, merg câteva minute pe jos până dau de prima simigerie, una dintre cele cu nume de sfinți. Aveți covrig cu ciocolată? o întreb pe doamna din spatele geamului. Dă din cap afirmativ și în nici 2 secunde mi-l întinde în față. Îi întind și eu 2 lei și îi mulțumesc. O zi bună îmi dorește. Asemenea.

Iau o gură din covrig. Ce să vezi, e rece. Păi așa nu merge, n-are niciun farmec. Covrigul fie frige, fie nu-l mai cumperi. Atunci când iei o gură dintr-un covrig cald e ca și cum ai primi un sărut dulce într-o noapte răcoroasă de vară, ca atunci când alergi desculț pe plajă și te arde nisipul, dar îți place, ca o îmbrațișare când afară-s grade cu minus și tu nu porți fular, ca dimineața când te bate soarele în cap și te umpli de vitamina D. Ei, cam așa văd eu că stă treaba cu covrigii calzi.

Acum…să-mi fie învățătură de minte ca imediat după ce pun întrebarea: aveți covrig cu ciocolată? să urmeze: și e cald?, iar dacă răspunsul nu va fi: e fierbinte, frige, frige, să-mi văd de treaba mea. Eventual să-mi iau o gogoașă…caldă.

f73728d5-cf80-4c13-9c59-8516b81fbab9

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *